Cafe Ida

Café Ida

En mötesplats för våra äldre i Viken

Tid:
kl. 14.00-16.00
sista måndagen i månaden

Plats:
Kyrkstugan
Vi bjuder på kaffe och kaka

Red Cross

Vikens Röda Kors Krets

Vikens Röda Kors kretsnummer 12077
Bankgiro för gåvor och minnesgåvor 5686 -1644

Ordf. Lena Wikdahl Nilsson

mailto

tel. 23 61 95

Vice ordförande Ulla Persson

tel. 23 65 29

Kassör Gun Britt Hansson

tel. 23 61 27

Vikens Röda Kors krets är en liten RK krets med cirka 140 medlemmar, varav ca 20 st är aktiva. Vi har vår mötesplats på Vikens Hemgård.

Där träffas vi andra torsdagen i månaden kl. 14.00 och sista torsdagen i månaden kl. 18.00. Vi pratar, handarbetar efter förmåga och dricker kaffe.

Våra handarbeten blir bland annat till vinster i något av våra tre årliga lotterier, på Vikenfesten, julmarknaden vid Möllan samt julmarknaden på Larsviken med barnlotteri. Vi försöker även ha försäljning i anslutning till våra lotterier.

Mycket av det vi gör blir också till "Barnpaket". Dessa paket ska innehålla kofta, mössa, l.ä. och k.ä. skjorta, långa och korta byxor, handduk, 2 tvättlappar, 3 tygblöjor samt en filt. Årligen färdigställer vi mellan 30-60 paket som skickas till Röda Korsets katastroflager i Halmstad, i samarbete med Höganäs Röda Kors Krets. Från Halmstad skickas de sedan vidare till katastrofområden t.ex till Haiti.

Pengarna som vi får in genom lotterierna, försäljningar och bössan hos Jollen går huvudsakligen till insamlingar som "Rädda Mammorna", "Världens Barn", "Katastrofinsamlingar" samt på hemmaplan att stötta Café Ida i Kyrkstugan. 2009 skickade vi iväg 30 000 kronor till de nämnda insamlingarna.

Är du intresserad av att hjälpa oss kom och hälsa på oss på Hemgården. Har du inte tillfälle att delta på våra träffar men ändå vill hjälpa oss så hör av dig vi är mycket tacksamma för all hjälp.

Vi tar tacksamt emot:
Tyger alla sorter
Garner alla sorter även broderigarner
Sybehör blandat
Frottehanddukar till babypaket (tunna och slitna klipps till tvättlappar)
Frottebadrockar klipps till handdukar och tvättlappar
Lakan till tygblöjor och mattrasor mm
Påslakan till babyskjortor/byxor, tygblöjor, mattrasor mm
Örngott babyskjortor/byxor
Velourrockar, byxor mm babybyxor
Filtar och plädar sys om till barnfiltar
Flanellsskjortor,flanellpyjamaser
Gardiner, dukar, bomullsklänningar det mesta går att förvandla till något annat, endast fantasin sätter gränser.
Ring oss om du vill dela med dig, vi kan hämta eller lämna bara in till Vikens Hemgård.

kontakta Ordf. Lena Wikdahl Nilsson
tel. 23 61 95